Sloboda Tuzla fan page

Turbulentna zima u Slobodi: Kome Tuzlaci duguju novac i ko prijeti arbitražom

by on dec.12, 2017, under Novosti

  Nisu u Slobodi još uvijek odlučili gdje će se pripremati za nastavak sezone, gdje ih očekuje Liga za opstanak, ali i borba za finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Još uvijek se ne zna ni sa kojim snagama će Crveno-crni dočekati naredni dio takmičenja. Pojačanja su potrebna, to je jasno, a kako Faktor saznaje sa listom želja koju sastave Petrović i njegovi pomoćnici, čelnici kluba će poregovore početi naredne sedmice.

Mnogo je igrača kojima istječu ugovori. Neki su već napustili klub. Kalezić se vratio u Crnu Goru, Zilkić je ostao u gradu soli, ali je prešao u Slogu. Na njih Petrović nije ni računao.

Ugovor početkom naredne godine istječe i kapitenu Ameru Ordagiću. On želi u inostranstvo, to mu je primarni cilj, a interesantan je i domaćim klubovima, prije svega Željezničaru, o čemu je Faktor pisao.

Neizvjestan je i ostanak Sulejmana Krpića. On je registrovan za Slobodu do kraja ove polusezone, a nakon utakmice sa Goškom može potražiti novu sredinu. Zanimljivo, Krpić se vratio u Slobodu iz švedskog AIK-a pred sami start prvenstva, a tada je na zvaničnom sajtu Tuzlaka objavljeno da je Sloboda otkupila njegov ugovor do 2019. godine. Krpić je javno izjavljivao da postoje određena interesovanja za njegove usluge i da će razmotriti pristigle ponude.

Tu nije kraj problemima za Slavka Petrovića. Nezadovoljstvo ne krije ni stoper Ibrahim Škahić, koji se nakon dugo vremena vratio na teren, odigrao tri utakmice, upisao se u listu strijelaca, a poslije toga “nestao”. Njemu Sloboda, tvrdi menadžer i zastupnik ovog igrača Admir Husarić duguje novac. Škahića ugovor sa trenutno desetoplasiranim timom Premijer lige BiH veže do ljeta naredne godine.

– Naša agencija traži da se prema igraču izmire obaveze, u protivnom ćemo biti primorani da pravnim putem tražimo zaštitu prava. Želimo korektnu obostranu saradnju, a ne da se lažemo, jer mi živimo od fudbala – rekao je Husarić za Faktor, dodajući da je rok za izmirenje dugova 20. decembar.

– Nikakva briga za igrača nije postojala dok je bio bolestan, a ugovor koji smo potpisali u junu ovjeren je tek u oktobru – precizira Škahićev menadžer.

– Nismo zadovoljni ni tretmanom koji je imao Škahić. Poslije odličnih partija i povratka na teren sklonjen je na klupu. Razlog je jednostavan. Naše javno reagovanje na dugovanja – kaže Husarić.

Rukovodstvo Slobode na čelu sa Senadom Mujkanovićem očekuje pregršt posla. U svakom slučaju još jedna turbulentna zima na Tušnju. Ni prva, ni posljednja.

izvor:faktor.ba

:, , , , , ,

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...